Laura Hilhorst

KeramiekProfessioneel kunstenaar

Het idee dat een kunstliefhebber behalve door kijken ook door voelen mijn werk waardeert vind ik een belangrijke uitdaging. Om dat te bereiken breng ik dik gelaagde decoraties aan op mijn werk. Ik verhoog delen of snijd juist delen weg waardoor een geprononceerd reliëf ontstaat.

Mijn werk is overwegend gemaakt van aardewerkklei dat door het bakken een dieprode kleur krijgt. Deze ijzerrijke klei vormt een donker contrast met de engobe-laag die ik eroverheen aanbreng. Dit is als het ware mijn canvas waarop ik de decoraties gefaseerd met verschillend gekleurd slib aanbreng.

Naast het maken van toegepaste keramische kunst kies ik er de laatste jaren meer en meer voor te experimenteren met nieuwe decoratietechnieken waardoor meer autonome werken ontstaan. Ik pas daarbij veelal de sgraffito techniek toe waarbij in tegenstelling tot het opbouwen van decoraties, juist lagen worden verwijderd waardoor de onderliggende klei zelf betekenis krijgt.

Bloemen en andere flora zijn een geliefd thema voor mijn decoraties. Het kleurgebruik is ingetogen en zacht van uitstraling; de decoraties daarentegen zijn expressief en uitbundig, een ode aan de natuur.

Naam:Laura Hilhorst
Plaats:Laren
Emailadres:laura@terrakotta.nl
Telefoonnummer:06-54364383
website:https://www.terrakotta.nl

Expositie locatie (toegangkelijk voor minder valide)

Verwoldseweg 41, Laren, Nederland

Verwoldseweg 41, Laren, Nederland

By Sitework sitework icon