Bestuursleden

Het bestuur bestaat momenteel uit 5 bestuursleden.

Marieken Nieuwdorp – voorzitter

Mijn naam is Marieken Nieuwdorp en sinds afgelopen oktober mag ik mij voorzitter van Stichting Kunst in Lochem noemen.
In 2014 ben ik in Lochem komen wonen, aan de rand van Landgoed Ampsen aan de Exelseweg. Daar heb ik ook mijn textiel- en weefatelier. Jaren heb ik veel weef- en andere textiele lessen gegeven en georganiseerd op mijn eigen weefschool, alsook aan het Kunstencentrum in Nieuwegein.  Een aantal jaar ben ik minder actief geweest in de textiele- en kunstensector. Ik werkte fulltime in de recreatiesector waar ik directeur was van St. De Groene Koepel, een organisatie die zich inzet voor de duurzame groene verblijfsrecreatie. Onder andere de Natuurkampeerterreinen en Trekkershutten vielen onder mijn hoede.
Ik ben hier begin 2021 mee gestopt omdat ik meer tijd wilde hebben om te genieten van mijn prachtige nieuwe woonomgeving en daarnaast had ik sterk de behoefte om ook mijn textiele vak weer op te pakken. Ondertussen ben ik dan ook alweer een aantal jaar deelnemer aan de Kunstroute Lochem.
Daarnaast wilde ik graag een invulling van mijn vrijde tijd op het bestuurlijk vlak zien te vinden.  Ik ben heel blij dat dit bij Stichting Kunst in Lochem is gelukt. Ten eerste vind ik het geweldig om met zoveel inspirerende mensen kennis te maken en daarnaast wil ik mij heel graag inzetten om Lochem nog beter op de culturele kaart te zetten.

 

some
some

Sanne Verdult – penningmeester

Mijn naam is Sanne Verdult en sinds 2016 woon ik met mijn man en 2 zonen in Lochem. Hoewel we jaren in Amsterdam hebben gewoond, is de mooie Achterhoek ons bekend. Ik zelf ben opgegroeid in Deventer en mijn familie woont met name in deze regio.

Meer dan 24 jaar was ik directeur-eigenaar van een particuliere culturele ontmoetingsplek  in Amsterdam centrum. Mijn initiatieven Ateliers Westerdok richtte zich op cultuureducatie programma’s voor volwassenen, kunstenaars en bedrijven en de Kinderakademie op kinderen, jongeren en studenten, scholen. Als gevolg van de sluitingen tijdens de Corona maatregelen met onvoldoende overheidssteun, ben ik genoodzaakt geweest de huur van mijn bedrijfspand op te zeggen en daarmee te stoppen met deze particuliere initiatieven. Dit bood mij persoonlijk de mogelijkheid nieuwe uitdagingen aan te gaan binnen mijn eigen regio. Met mijn man werk ik samen in filmproducties. Recent ben tijdelijk als cultuurcoach bij Muzehof begonnen. En ben weer terug naar mijn oude vak als docent Beeldende Vorming, bij PiusX in Rijssen en Almelo. Daarnaast ben ik recent toegetreden tot de Cultuurraad van Deventer en Apeldoorn. Met het bestuurswerk voor Kunst in Lochem hoop ik bij te dragen aan een levendig cultureel klimaat!

 

Marjan Nagtegaal – projectcoördinator

Ik ben Marjan Nagtegaal en bestuurslid van Kunst in Lochem.
Na de Koninklijke Academie in Den Haag heb ik eerst een aantal jaren in het voortgezet onderwijs gewerkt, maar dat beviel niet zo goed. Ik hield te weinig tijd over voor mijn eigen werk. Ik ben daarna bij het Kunstenhuis in Zeist en Bilthoven gaan lesgeven. Daar gaf ik model-, aquarel-  en allerlei gevorderden cursussen en dat kon ik goed combineren met mijn eigen werk. Ik heb op veel plekken in binnen- en buitenland geëxposeerd en mijn werk was en is in veel kunstuitlenen te vinden. Sinds 2018 wonen we met veel plezier in het buitengebied van Lochem, in Klein Dochteren, een prachtige plek.
Al een aantal jaren balloteer ik bij Exto, een landelijke  kunstenaarssite, waar ook veel kunstenaars uit Lochem van gebruik maken. Vanuit deze ervaring wordt er een ballotagecommissie opgezet, om de kunstroute nog aantrekkelijker te maken voor toeschouwer en deelnemer. Verder heb ik de kunstuitleen voor het Gemeentehuis opgezet en  daar al een aantal thematentoonstellingen gemaakt met  kunstenaars uit Lochem.

 

some
some

Jacob van Halen – Algemeen bestuurslid

Momenteel werk ik parttime in de ouderenzorg, als gastheer in Huize Dahme in Lochem, daarvoor als kasteelmedewerker in Huis Verwolde van het GLK. Daarvoor heb ik 34 jaar gewerkt in het basisonderwijs waarvan de helft als directeur. Als één van de eerste scholen in deze regio hadden wij  een cultuur beleidsplan geschreven. Daarin stond hoe alle leerlingen van de school frequent in contact kwamen met de diverse disciplines van de kunst. Kunstenaars kwamen in de  school en de kinderen bezochten ook ateliers.

Ik denk zeker dat kunst bijdraagt aan de brede ontwikkeling van iemand. In de Berkelbode stond een artikel over de stichting Kunst In Lochem, SKIL. Ik kon me daarin geheel vinden en heb me dan ook  aangemeld als lid van het bestuur. Hopelijk kunnen wij zorgen dat vele mensen regelmatig met kunst en cultuur in contact mogen komen.

Roy Amerongen – algemeen bestuurslid

By Sitework sitework icon