Marijke van Dijk

GrafiekLinoleum snedeTekeningenProfessioneel kunstenaar

Georgia O’Keeffe’s uitspraak: kunst is niet wat je ziet, het is wat je anderen laat zien, illustreert mijn passies. Behalve beeldend kunstenaar ben ik sinds 2020 ook  kunsthistoricus (Radboud Universiteit). Een belangrijk deel van mijn werk bestaat momenteel uit het delen van kunsthistorische kennis door middel van schrijven en het geven van lezingen en cursussen, o.a voor de Vrije Academie.

 

In de kunst gaan hand, hoofd en hart van de kunstenaar samen (John Ruskin, 1859). Deze uitspraak illustreert perfect hoe ik te werk ga als kunstenaar. De natuur, het landschap en hoe mensen zich daartoe verhouden, bepalen de inhoud van mijn werk. Schoonheid, maar ook vergankelijkheid, zijn terugkerende thema’s in mijn werk, dat vaak een beschouwend karakter heeft.  Mijn recente werk bestaat uit tekeningen, grafisch werk en kunstenaarsboeken.

Ik ben lid van het Deense Dames Kollektief dat exposeert bij Hoog Langen aan de Barchemseweg. Het kollektief bestaat uit: Coosje de Groot, Froukje Nijenhuis, Els Breukelman, Ida Kers, Rieky Lichtenberg, en ondergetekende.

Naam:Marijke van Dijk
Plaats:Lochem
Emailadres:ateliermarijke@gmail.com
Telefoonnummer:
website:https://www.marijkevandijk.nl
By Sitework sitework icon