Nikko Versluis

FotografieSchilderkunst

 

Leven en werk

Kunst en cultuur zit Nikko in het bloed, maar is dat geen platitude? Dat is toch immers bij elke kunstenaar het geval? Dat kan zijn, maar voor iemand die op zijn 60e zo enthousiast start met de dromen van zijn jeugd is dat geen platitude, maar een feest.

Dat wil niet zeggen dat hij pas op zijn 60e is begonnen met foto- en schilderkunst. Kunst en cultuur boeien hem al een leven lang. In zijn jeugd hield hij zich bezig met portretfotografie, cabaret, toneel en dichten. Het abstracte schilderwerk is daar later bijgekomen. Sfeervolle werken met een heel eigen kleurenpalet.

Schilderkunst

Kenmerkend voor zowel zijn foto- als schilderwerk is dat Nikko zich niet beperkt tot één bepaalde stijl of onderwerp. Hij is voortdurend zoekende naar vormen, kleuren en vooral sferen die voor hem op dat moment belangrijk zijn. Hierdoor ontstaat een grote variëteit aan werken en voor de galeriebezoeker aan keuzes.

Als ik bezig ben dan vergeet ik alles om me heen, dan raak ik in een soortement flow die me een beetje van de aarde tilt. Bij heel intensieve werken kan dat soms lang duren. Daarna is het even het hoofd schudden en weer op aarde belanden. En vooral wat kritischer naar je eigen werk kijken. Het is altijd weer heerlijk en spannend tegelijk.

Galerie Nikko bestaat virtueel op internet en in ‘real life’ als galerie in Eefde. Hoofdzakelijk worden werken van Nikko geëxposeerd. Regelmatig worden kunstenaars als gast uitgenodigd om te exposeren.
Het is zowel in artistiek als in financieel opzicht interessant. Nikko gaat ervan uit dat kunst er voor iedereen moet zijn en houdt daarom zijn prijzen altijd lowbudget.

Naam:Nikko Versluis
Plaats:Eefde
Emailadres:galerienikko@gmail.com
Telefoonnummer:0575 472956
website:https://www.galerienikko.nl

Expositie locatie (toegangkelijk voor minder valide)

Mettrayweg 65, Eefde, Nederland

Mettrayweg 65, Eefde, Nederland

By Sitework sitework icon