Array
(
    [0] => Nee
)

Willy Alferink

BeeldhouwkunstKeramiekRecyclekunst

WAT  BEN  IK  ? 

IK  BEN  EEN  PORSELIJMER  

____________________________

Kunstenaar Willy Alferink, geboren in Heeten ( 1952 ) woonachtig in Lochem moet wel een beetje HEEL VEEL geduld hebben. Dat kan niet anders.

____________________________

Hij maakt van afgedankt polystyreenschuim, glasvezeldoek, kunsthars en andere materialen hele bijzondere sculpturen.

____________________________

Wanneer hij tevreden is over het ontwerp, de vorm enz. dan wordt deze kwetsbare sculptuur verhard met glasvezeldoek en kunsthars. Daarna wordt deze geschuurd en voorzien van een laag gesso.

____________________________

En dan is het tijd om te      ” porseLIJMen “

____________________________

Dat is het verlijmen / opplakken van extreem kleine stukjes dun porselein op de sculptuur. Vooraf worden  eerst het lijnenspel en de kleuren bepaald. Wanneer alles is beplakt met porselein wordt de gehele sculptuur ingevoegd en opgepoetst. En of Willy nu 2 of 3 maanden of nog langer aan één sculptuur werkt, dat maakt hem niet uit. Het plezier en het creëren staat bij hem voorop. Hij heeft een enorme scheppingsdrang. Hij maakt sculpturen die zich onderscheiden door originaliteit, precisie en vakmanschap. Al zijn sculpturen zijn UNICA’S en volledig met de hand gemaakt. Willy werkt alleen met porselein uit de kringloopwinkels. Het hergebruik van afgedankt porselein uit de kringloop levert bijzondere sculpturen op die niet of nauwelijks herinneren aan de vorige gebruiksfunctie van het porselein.

____________________________

Onlangs is hij op een grote kunstbeurs uit 185 exposanten gekozen tot WINNAAR door zowel het publiek als een 10 koppige vakjury.

____________________________

Willy maakt ook porselein sculpturen IN OPDRACHT.  Onlangs heeft hij vijf levensgrote porselein sculpturen gemaakt waar hij één jaar en drie maanden aan heeft gewerkt. 

____________________________

OP 6 EN 7 MEI is Willy met z’n porselein sculpturen te vinden in Hoonhorst, Emmerweg 7 tijdens de Kunstroute KUNST OM DALFSEN. Beide dagen van 10 tot 17 uur. LOCATIE nr. 17 met 6 exposanten. Kijk op : www.kunstomdalfsen.nl

Tot later……

____________________________

Enkele jaren geleden is hij gestopt met het maken van schilderijen. In die periode heeft hij verschillend mooie prijzen in de wacht gesleept o.a. met z’n schilderij van Beatrix tijdens ” Beeld van Beatrix ”  Op zijn website www.willyalferink.nl staan zijn laatste schilderijen die hij voor een zacht prijsje aanbiedt. 

____________________________

P.s. Willy heeft een eigen website en is ook actief op Facebook en Instagram. Hier laat hij dikwijls het maakproces zien d.m.v. foto’s en films.

Naam:Willy Alferink
Plaats:LOCHEM
Emailadres:walfehaan@ziggo.nl
Telefoonnummer:06 - 44 2690 88
website:https://www.willyalferink.nl
By Sitework sitework icon