Willy Alferink

BeeldhouwkunstKeramiekRecyclekunst

WAT  BEN  IK  ? 

IK  BEN  EEN  PORSELIJMER  

____________________________

Kunstenaar Willy Alferink, geboren in Heeten ( 1952 ) woonachtig in Lochem moet wel een beetje HEEL VEEL geduld hebben. Dat kan niet anders.

____________________________

Hij maakt van afgedankt polystyreenschuim, glasvezeldoek, kunsthars en andere  materialen hele bijzondere sculpturen.

____________________________

Wanneer hij tevreden is over het ontwerp, de vorm, de basis enz. dan wordt deze kwetsbare basis sculptuur ( polystyreenschuim ) verhard met glasvezeldoek, kunsthars en enkele ” geheime ” lagen. Daarna wordt deze geschuurd en voorzien van een paar lagen gesso. Deze basis wordt volledig met de hand gemaakt !

____________________________

En dan is het tijd om te   

porseLIJMen “

____________________________

  1. Dit is het verlijmen / opplakken van extreem kleine stukjes dun porselein op de sculptuur. Vooraf worden  eerst het lijnenspel en de kleuren bepaald. Wanneer alles is beplakt met porselein wordt de gehele sculptuur ingevoegd en opgepoetst. En of Willy nu 2 of 3 maanden of nog langer aan één sculptuur werkt, dat maakt hem niet uit. Het plezier en het creëren staat bij hem voorop. Hij heeft een enorme scheppingsdrang. Hij maakt sculpturen die zich onderscheiden door originaliteit, precisie en vakmanschap. Al zijn sculpturen zijn UNICA’S en volledig met de hand gemaakt. Willy werkt alleen met porselein uit de kringloopwinkels. Het hergebruik van afgedankt porselein uit de kringloop levert bijzondere sculpturen op die niet of nauwelijks herinneren aan de vorige gebruiksfunctie van het porselein. Tijdens deze Kunstroute wil hij u graag meer vertellen over zijn passie, zijn scheppingsdrang en over het verhaal achter zijn sculpturen. Dit is een mooie gelegenheid om hem hiernaar te vragen. Hij ziet u graag. P.s. In Laren exposeren tijdens de Lochemse Kunstroute op diverse locaties in totaal 17 kunstenaars, een reden des te meer om naar Laren te komen.  ___________________________

In 2021 is hij op een grote kunstbeurs uit 185 exposanten gekozen tot WINNAAR door zowel het publiek als een 10 koppige vakjury. Op 19 november 2023 mocht Willy opnieuw het podium betreden. Dit keer behaalde hij met z’n porselein sculpturen de 2e plaats. Daarnaast ontving hij ook nog de JaKunst Art Award 2023. Hier worden er 40 per jaar van uitgereikt. Zijn sculpturen vallen op door originaliteit, vakmanschap, duurzaamheid enz. Willy staat dit jaar o.a. in de Westergas in Amsterdam tijdens Europe Art Fair 2024, in de ARTIST LOUNGE op ART LAREN, kunstbeurs Zutphen, kunstbeurs in Gorinchem en 3 dagen op een bijzondere plek tijdens Kunst in Ootmarsum. 

_______________________

Willy exposeert dit jaar ( 2024 ) tijdens de LOCHEMSE KUNSTROUTE zijn allernieuwste porselein sculpturen bij Laura Hilhorst, atelier Terrakotta  in het buitengebied van Laren. Op deze prachtige locatie exposeren in totaal VIJF bijzondere kunstenaars. Laura Hilhorst met keramiek, Marike Cools met zwart-wit olieverfschilderijen, Elly van der Graaf met moderne sieraden, Annemien Lamberts met abstracte schilderijen en tenslotte Willy met z’n porselein sculpturen waaronder zijn allernieuwste maar ook kleinere nieuwe sculpturen.

P.s. in het STADSHUUS, Markt 3 in Lochem is op de eerste verdieping een overzichtstentoonstelling ingericht met van iedere kunstenaar EÉN kunstwerk. De 1ste verdieping is bereikbaar met de lift of trap.

_______________________

P.s. Willy heeft een eigen website: www.willyalferink.nl en is ook actief op Facebook en Instagram. Hier laat hij dikwijls het maakproces zien d.m.v. foto’s en films.

______________________

Wil je weten waar en wanneer hij z’n porselein sculpturen exposeert ? Stuur hem een bericht en je ontvangt dan

” zijn Nieuwsbrief “

Naam:Willy Alferink
Plaats:LOCHEM
Emailadres:walfehaan@ziggo.nl
Telefoonnummer:06 - 44 2690 88
website:https://www.willyalferink.nl

Expositie locatie (toegangkelijk voor minder valide)

Verwoldseweg 41, Laren, Nederland

Verwoldseweg 41, Laren, Nederland

By Sitework sitework icon