Marjan Nagtegaal

TekeningenSchilderkunstProfessioneel kunstenaar

Marjan Nagtegaal maakt zowel grote acryl schilderijen met acryl en monotype als aquarellen met gemengde techniek. Beiden technierken gebruikt zij op geheel eigen wijze om meer structuur en expressiviteit te krijgen .Na haar opleiding (Koninklijke academie te Den Haag) gaf zij eerst les op een middelbare school . Maar zij wilde zich meer ontwikkelen als beeldend kunstenaar  en heeft dat jaren lang gecombineerd met les aan volwassenen bij het Kunstenhuis in Zeist en Bilthoven  en theater de Kom in Nieuwegein . Daar gaf zij  portret en modelles ,gemengde technieken en aquarelles.  Op dit moment zijn er nog lessen in het atelier in lochem.

Vanaf de jaren 90 exposeert zij overal in het land en heeft een aantal vaste galeries in het land en ook een aantal kunstuitlenen waar haar werk te zien is bijv hier niet zo ver vandaan bij galerie Meander in Zevenaar. Klik voor andere tentoonstellingen op   https://www.marjannagtegaal.nl/exposities.html#.Y63jqHbMKM8

Haar thema,s zijn het lege landschap en de kwetsbare mens ,dat lijkt tegenstrijdig ,maar beiden hebben stilte inzich. Zij woont in het buitengebied van de Achterhoek ,waar  de stilte nog vanzelfsprekend aanwezig  is.

Marjan is bestuurslid van Kunst in Lochem en balloteert voor exto (kunstenaarssite ). Eerder was zij bestuurlid van Kunst en cultuur in Bilthoven.

 

Naam:Marjan Nagtegaal
Plaats:Lochem
Emailadres:nagtegaal.marjan@gmail.com
Telefoonnummer:0637383296
website:https://www.marjannagtegaal.nl

Expositie locatie (toegangkelijk voor minder valide)

Lageweg 1a, 7241 SK Lochem, Nederland

Lageweg 1a, 7241 SK Lochem, Nederland

By Sitework sitework icon