Marieken Nieuwdorp

TextielToegepaste kunstProfessioneel kunstenaar

Marieken werkt met textiel. Met name het ambacht weven trekt haar. Maar daarnaast combineert ze vaak ook verschillende textiele technieken zoals, weven, breien, borduren en vilten. Ze heeft na haar opleiding bij het Textielmuseum Tilburg haar vakbekwaamheidsverklaring gehaald bij de inspectie KV/AK. Jaren heeft ze lessen gegeven en georganiseerd aan het Kunstencentrum en aan haar eigen Weefschool De Binding in Nieuwegein.

Naast de activiteiten voor haar eigen weefatelier zet Marieken zich in als voorzitter van Stichting Kunst in Lochem en als voorzitter van Stichting KMVK, die zich met haar keurmerken inzet voor het verduurzamen van de gastvrijheidssector.

Tijdens de Kunstroute zal Marieken het weven op een getouw demonstreren. Daarnaast is er zeer divers werk van haar te zien. Ze heeft de laatste tijd aan verschillende projecten gewerkt, zoals de Saami, een bevolkingsgroep in Noord Scandinavië, de vier elementen. Daarnaast is het recyclen van materialen ook een thema dat steeds terugkomt.

 

Naam:Marieken Nieuwdorp
Plaats:Lochem
Emailadres:debinding@kpnmail.nl
Telefoonnummer:06-81077921
website:https://www.mariekennieuwdorp.nl

Expositie locatie (toegangkelijk voor minder valide)

De Binding, Exelseweg 3, 7245 VC Laren, Nederland

De Binding, Exelseweg 3, 7245 VC Laren, Nederland

By Sitework sitework icon