Marc Boersma

GlasKeramiek

Ruim 10 jaar geleden is Marc Boersma bevlogen geraakt van glaskunst, en dan met name de glasfusing techniek. Hierbij wordt glas aan elkaar versmolten en eventueel verbogen in een glasoven. De kleuren, de transparantie, soms frêle, soms robuust: het werken met glas en de resultaten ervan zijn vaak erg magisch te noemen. Door het volgen van diverse cursussen heeft hij het werken met glas eigen gemaakt.

Naast werken met glas verkent hij momenteel ook de wereld van keramiek en glazuur. Totaal anders dan glas, maar toch overeenkomsten in de zin van werken met vorm en kleur. Ook hier heeft Marc diverse cursussen voor gevolgd. Om zich verder te bekwamen volgt hij lessen aan de Vrije Academie in Nunspeet. Marc maakt vrij werk, maar werkt ook in opdracht. Daarnaast begeleidt hij anderen in hun creatieve proces.

Sinds kort heeft Marc Atelier KUNE in het leven geroepen. Dit is een plek waar kunst wordt gemaakt. Kune is een woord uit het Esperanto, een ooit ontwikkelde wereldtaal. Het betekent ‘samen’. Atelier KUNE is een plek waar mensen samen kunst kunnen maken. Het credo is dat in ieder mens een kunstenaar schuilt. Het atelier is een mooie plek om dat te ontdekken!

Naam:Marc Boersma
Plaats:Lochem
Emailadres:boersma.marc@gmail.com
Telefoonnummer:0614884149
website:

Expositie locatie (toegangkelijk voor minder valide)

Aalsvoort 81-12, Lochem, Nederland

Aalsvoort 81-12, Lochem, Nederland

By Sitework sitework icon