Array
(
    [0] => Ja
)

Louis Spoelstra

FotografieInstallatiesMultimediaVideokunstProfessioneel kunstenaar

Alles is begonnen met het Kodakboxje dat ik van mijn opa kreeg toen ik zeven jaar was. Door dit magische boxje werd de fascinatie voor beeld geboren. En sindsdien beheersen film en fotografie mijn leven.

Na mijn opleiding aan de Filmacademie in Amsterdam en een paar jaar Geschiedenis van de Oudheid aan de VU, heb ik als filmeditor en in andere functies meegewerkt aan vele film- en televisieprogramma’s, veelal voor de VPRO en de VARA. Met een belangrijk accent op documentaires en kunstprogramma ‘s. Vanuit die ervaring werd ik vanaf 1983 hoofddocent aan de Filmacademie en in 1988 afdelingshoofd Videovormgeving aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.  In 1995 heb ik mijn bedrijf Carthago Media & Art opgericht waarmee ik op beperkte schaal documentaires in eigen beheer en collage-animaties voor diverse opdrachtgevers zoals Shell en Erasmus MC gemaakt heb.
Er is veel in Berlijn gefotografeerd, o.a een fotoserie ‘Urban Landscapes’. Naast korte video’s maak ik graag magisch-realistische fotocollages en werk ik vaak samen met kunstenaars in installaties en media-projecten.

Nu na vele jaren verwonder ik me nog steeds over de kracht en de magie van het beeld.

 

Naam:Louis Spoelstra
Plaats:Barchem
Emailadres:lcspoelstra@gmail.com
Telefoonnummer:0621534895
website:https://www.louis-spoelstra.nl
https://m.youtube.com/user/lcs43

Expositie locatie

Wildenborchseweg 30, 7251 KJ Vorden, Nederland

Wildenborchseweg 30, 7251 KJ Vorden, Nederland

By Sitework sitework icon