Textielgroep Zootex

TextielProfessioneel kunstenaar

Zoo-tex bestaat uit acht kunstenaars : Bouwke Alsema, Liesbee Colombijn, Annelies de Graaf, Marga Lagrand,  Marga Loos, Anita Meertens, Anne Marijke Spijkerboer en Inge Witvers.

Als kunstenaar ben je vaak alleen aan het werk en heb je soms behoefte aan feedback. Zo is Zoo-tex ontstaan. Ongeveer vijf keer per jaar komen zij bij elkaar om de voortgang in het creatieve proces te bespreken maar soms ook om een nieuwe techniek te ontdekken en te leren. Zij werken aan de hand van een thema en laten zich eerst inspireren in een museum. Iedereen werkt dit op haar eigen wijze uit. Door middel van schetsen en veel proeven ontstaan de kunstwerken. Deze kunstenaars hebben alle acht een eigen stijl en een voorkeur voor materiaal en techniek, maar al hun werk heeft een textiele component. Het is daarom een hele uitdaging om een mooie expositie samen te stellen waar ondanks de verschillen altijd de rode draad in te ontdekken valt.

Spiegelbeeld is het thema voor het werk in de Kapel van het Landgoedhotel Woodbrooke. Te bereiken na een kleine boswandeling vanaf het parkeerterrein van het hotel.

Naam:Textielgroep Zootex
Plaats:
Emailadres:info@zoo-textextielkunst.nl
Telefoonnummer:06-52150651
website:https://www.zoo-textextielkunst.nl

Expositie locatie

Boskapel Woodbrooke, Woodbrokersweg 1, 7244 RB Barchem

Boskapel Woodbrooke, Woodbrokersweg 1, 7244 RB Barchem

By Sitework sitework icon