Marit Kersten

Keramiek

Marit Kersten is geboren op 1 Augustus 1958 te Zutphen, woonde sedert 1981 in Warnsveld en sinds 2022 op de Whemerweg in Almen.

Zij is altijd geboeid geweest door het materiaal klei en begon in de jaren tachtig bij Berty Bosma in Lochem en later bij Silvia Bauw in Warnsveld en Jan Warnaar in Oene om het Raku stoken onder de knie te krijgen.

Ze werkt al meer dan 20 jaar in haar eigen atelier thuis, daarbij gebruikmakend van een eigen oven.Vooral het driedimensionale werken met klei spreekt haar aan.

Het blijft elke keer experimenteren, een uitdaging, en met name ook het glazuren verrast telkens opnieuw.Zij wil met oxydes en engobes een zo natuurlijk mogelijk doorleefd uiterlijk geven aan haar kunst.

Marit werkt meest figuratief met name met chamotte klei, gestookt in een elektrische oven of gasoven voor het Rau werk.

Vaak werkt zij in opdracht en haar kunstwerken vinden een welkom onthaal bij de liefhebbers van haar kunst.

Zij houdt regelmatig exposities.

Vanaf 2001 deed ze mee aan de jaarlijkse  expositie van het WAQ in Warnsveld. In 2009 een uitgebreide expositie in Galerie I-Zarte in Zutphen.Maar ook in het midden van het land,Utrecht Blaricum,Driebergen mocht zij haar werk exposeren.

Een aantal jaren maakte zij ook de Doe-mee Award, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een bedrijf ,instelling of persoon, die zich op het sociaal domein van participatie creatief inzet.

Welaan, laat u verrassen door deze veelzijdige kunstenares!

Naam:Marit Kersten
Plaats:Almen
Emailadres:maritkersten@planet.nl
Telefoonnummer:0614764111
website:

Expositie locatie (toegangkelijk voor minder valide)

Whemerweg 2, Almen, Nederland

Whemerweg 2, Almen, Nederland

By Sitework sitework icon