23 en 24 juni open atelierroute ‘Dat smaakt naar meer…’

Bijgaand stukje door journalist Henri Bruntink:

LOCHEM/GORSSEL – Rond Pasen houdt de Stichting Kunst in Lochem elk jaar de inmiddels welbekende Kunstroute in de gemeente Lochem. Het nieuwe bestuur van de stichting kondigde eerder al aan hier andere activiteiten aan te willen toevoegen. Dit krijgt nu gestalte via een open atelierroute op 23 en 24 juni. De titel ‘Dat smaakt naar meer’…’ Naast kunstenaars maken ook een aantal landgoed- en boerderijwinkels deel uit van de route.

Door Henri Bruntink

Het thema van de eerste open atelierroute is ‘’Kunst en Smaak’. En het is de bedoeling dat later dit jaar – in het weekend van 30 september – nog zo’n activiteit volgt, maar dan met een ander thema. Aan de kunstroute deden met Pasen ruim 100 kunstenaars mee. De organiserende stichting hield daarna een enquête onder de deelnemers en hieruit kwam naar voren dat het enthousiasme groot is. Het smaakte voor de meeste kunstenaar letterlijk naar meer.

Deelnemers
De eerste route wordt gehouden op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni tussen 11.00 en 17.00 uur. Naast de deelnemende ateliers nemen er diverse landgoed- en boerderijwinkels deel met onder meer smakelijke streekproducten.Totaal liggen er langs de route zo’n 20 locaties waar bezoekers welkom zijn. Alle adressen zijn te vinden op de website van Kunst in Lochem en de VVV’s in de gemeente beschikken over flyers met alle informatie en adressen. Hiermee is een eigen (fitets)route samen te stellen.

De deelnemende ateliers bevinden zich in verschillende kernen en in het buitengebied van de gemeente. Onder producenten van streekproducten zijn boerderijwinkels en zuivelboerderijen. Deze bevinden zich in Barchem, Laren, Harfsen en Zwiep.

https://www.berkelbode.nl/nieuws/algemeen/457121/23-en-24-juni-open-atelierroute-dat-smaakt-naar-meer-


 

By Sitework sitework icon