Locaties met extra attractie in 2018!

Hier vind je locaties waar bijzondere en extra activiteiten  zullen plaatsvinden.

 

 

Het Stadshuus

Markt 3
7241 AA Lochem

Hier exposeren maar liefst 11 kunstenaars! Extra sfeer wordt aangebracht door muzikale omlijsting. Bekijk ze hier.

 

 Woodbrookers Boskapel

Barchemseweg 1
7241 DE Lochem

Voorafgaand aan de openingstijd van de expositie op 2e Paasdag zal Tanja Abbas een interview houden met Pieter van de Pol over de totstandkoming van deze expositie waarin zijn installatie Het Laatste Avondmaal centraal staat.

U bent van harte welkom op deze eenmalige en voor allen toegankelijke bijeenkomst van 11 tot 12 uur; de entree berust op een vrijwillige bijdrage. Bekijk de werken hier.

 

Het Deense Dames Kollektief

Barchemseweg 85
7241 NG Lochem

Het DDK, in het dagelijks spraakgebruik: de Dames, is een groep van acht creatieve vrouwen met een speciale belangstelling voor Denemarken en Deense/Scandinavische kunst en design. Het begon allemaal in 2007, toen vanuit Marijke’s teken -en schildercursussen het idee ontstond om een excursie naar het Nolde Museum (vlak bij de Deense grens) en aansluitend naar Denemarken te organiseren. Vanaf die tijd reist het DDK regelmatig naar Denemarken om er kunst op te snuiven en te werken.

De Dames beoefenen een scala aan creatieve en ambachtelijke vaardigheden waaronder tekenen en schilderen, grafiek, boekbinden, papierkunst en textiele werkvormen. In het voorjaar van 2014 vond de vijfde reis naar Denemarken plaats: bij die gelegenheid heeft het Kollektief meegedaan aan een expositie van kunstenaarsboeken in het Doverodde Book Arts Centre.

Het DDK deed mee aan diverse kunstprojecten, waaronder het Project Mail Art Books van kunstenaar Ed Hanssen. Ook speelde de Dames een belangrijke rol in de realisatie van de Mantel in het stiltecentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen.

In 2015 vond de eerste overzichtstentoonstelling van het werk van het DDK plaats in Hoog Langen in Lochem.

 

 

Hier exposeren 6 van de 8 kunstenaars , bekijk ze hier. Meer informatie over het DDK vindt u op www.marijkevandijk.nl/ddk/

 

 Galerie AfriKan

Lochemseweg 145
Harfsen

Naast de expositie van Zimbabwaanse beeldenkunst, treedt traditiegetrouw Nico van Kan op gezamenlijk met zijn beeldhouwers. Ook dit jaar met Yaya, zang en ballofoon, N’goni en Nico met djembé en Mbira met bongo, maar ook andere muzikanten sluiten aan om deze kunstzinnige omgeving luister bij te zetten. Deze muzikale omlijsting vraagt natuurlijk enigszins gunstige weersomstandigheden, maar beoogd wordt ieder uur een optreden te geven.

Voor meer informatie over Galerie AfriKan, klik hier.

 

Landgoed Het Haveke

Zutphenseweg 113
7211 EC Eefde

Hier is de locatie op zich al een bezoek waard; men kan hier heerlijk wandelen op het 5 hectare grote grondgebied.

Vooral in de tuinen worden kunstwerken voor buiten geëxposeerd. In het koetshuis voert uiteraard het thema “paard” de boventoon!

Deze locatie is voor alle bezoekers, zowel per auto als fiets, het best toegankelijk via de Schoolstraat in Eefde; ook duidelijk aangegeven met de bekende vlag!

Hier exposeren 3 kunstenaars! Bekijk ze hier.

 

Het Titaan Collectief

Scoutinggroep De Witte Wieven

Vordenseweg 9

7241 RL Lochem

 

Aan het Titaan Collectief nemen momenteel vier vrouwen deel. Vanuit onze gezamenlijke passie voor het schilderen hebben we het Titaan Collectief in het leven geroepen. We komen bij elkaar om te schilderen, we bekijken elkaars werk, we stimuleren elkaar, we delen onze expertise en hebben bovenal veel plezier.

Onze stijlen zijn heel verschillend, wij zijn ook heel verschillend en dat maakt de samenwerking zo boeiend. De naam titaan in de titel staat voor een bepaalde kleur verf, die wij allemaal hanteren in ons kleurenpalet. Samen halen we het beste in elkaar naar boven.

De deelname aan deze kunstroute 2018 is de eerste presentatie van dit collectief. Bekijk het individuele werk hier.

 

Galerie Nikko

Mettrayweg 65

7211 LC Eefde

NB Wegens ziekte is de expositie op deze locatie afgelast!

Tijdens de Kunstroute Lochem speelt bij Galerie Nikko op klein landgoed De Isselwaard alle dagen Duo Incontro, bestaande uit Geertje de Jong, piano, en Jackie Everwijn, fluit. Een bijzonder duo met een klassiek repertoire. Zij hebben elkaar 3 jaar geleden ontmoet en er ontstond meteen een muzikale klik. Bij die eerste ontmoeting namen beiden muziek voor fluit en piano mee. Geheel spontaan speelden zij drie uur achterelkaar een grote variëteit aan stukken. Sindsdien spelen en oefenen ze nagenoeg elke week en hebben ze een heel leuk repertoire opgebouwd van componisten, zoals Berthomieu, Popp, Poulenc, Ravel en Gershwin.

Naast haar studie rechten studeerde Geertje ook musicologie en speelde ze vele jaren in allerlei klassieke kamermuziekensembles. Jackie heeft het conservatorium in Den Haag afgerond, studie bij Frans Vester en heeft ook veel kamermuziek in ensembles gespeeld. Ze heeft een lespraktijk in Epse. Tijdens de kunstroute spelen ze elk uur circa 2 maal 20 minuten.

 

Galerie Nikko, Mettrayweg 65, is eenvoudig bereikbaar, zowel vanuit de richting Deventer als Zutphen. Daar ziet u nummer 65 op een boom staan met het bord Galerie Nikko. Hier kunt u uw auto langs de weg parkeren. U loopt het bospad op en daar ziet u de galerie liggen. Speciale stockverkopen en bezichtigingen op afspraak via Nikko Versluis, klik hier.