Galerie Scheltema presenteert fotograaf Louis Spoelstra als gastkunstenaar

Op zondag 12 maart 2023 exposeren Louis Spoelstra en Louky Scheltema gezamenlijk hun  kunstwerken in de voormalige Julianaschool 1913, nu Galerie Scheltema, aan de Wildenborchseweg 30 7251 KJ Vorden vlakbij Lochem. De Galerie is open van 11 tot 17 uur. Parkeren eind van eigen weg.

 

Louis en Louky zijn beiden nog niet zo lang geleden verhuisd naar de Achterhoek en vonden elkaar in hun bewondering voor het authentieke landschap. Louis, woonachtig in Barchem, toont foto’s en andere media over bomen uit de Achterhoek, documentaire fotografie in Berlijn ‘Urban landscapes’ en fotomontages waar elementen zijn ingevoegd getiteld ‘Het verlangen van de neushoorn’. Louis maakt sinds kort deel uit van de kunstcommissie van Het Stadshuus te Lochem. Meer info: trees (louis-spoelstra.nl)

 

Louky Scheltema woont in de voormalige Julianaschool en werkt in één van de lokalen. Louky is academisch geschoold in Rotterdam (Willem de Kooning) en volgde later de opleiding tot glasbewerking in Zoetermeer bij Martine Knoppert. In haar werk laat ze haar verwondering over de natuur meespelen, zoals met bloemen in glas. Daarnaast zijn er bronzenbeelden met een mythologische verwijzing en schilderijen op doek en plexiglas. Ook geeft Louky workshops in glasfusing, de eerstvolgende is op 18 maart in Vorden. Meer info: www.loukyscheltema.com.
Deze expositie maakt deel uit van de kunst- en atelierroute in Vorden www.kunstzondagvorden.nl

By Sitework sitework icon