Van plattegrond tot stadsgezicht

Willemien Schepers
Simone Visser

15-02-22

Kunst in de Lochemse bestuurderskamers

In de werkkamers van burgemeester, wethouders en gemeentesecretaris hangt een collectie kunstwerken.

Deze collectie hangt daar in bruikleen, van april tot en met oktober 2022.

 ‘Van plattegrond tot stadsgezicht’

Dat is het thema van de collectie. Een actueel thema voor de gemeente. Zij houdt zich immers bezig met realiseren van nieuwe wegen, straten en huizen. Het stadsgezicht is al heel lang een thema in de beeldende kunst. Denk aan het werk ‘Gezicht op Delft’ van Johannes Vermeer.

De vijf Lochemse kunstenaars die het thema verbeelden zijn: Stoffel van den Hemel, Willemien Schepers’ Marijke ter Beek, Simone Visser en Marjan Genot. Een vijftal kunstenaars die zeer divers werk laten zien.

Stoffel van den Hemel
Marjan Genot
Marijke ter Beek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.