Jeanne Bieruma Oosting

Jeanne Bieruma Oosting terug in Almen

9 april – 30 oktober 2022

Museum STAAL toont werk van Jeanne Bieruma Oosting (1898 – 1994). Deze kunstenares werd vooral na de Tweede Wereldoorlog bekend als grafisch kunstenares. In 1955 koopt Jeanne Oosting Landgoed Het Elger in Almen.

In de zomer trekt ze vanuit Amsterdam naar Almen, waar ze geniet van het rustige dorpsleven, de gemoedelijke sfeer en
mentaliteit van het dorp en de streek.
Ze neemt op haar eigen wijze deel aan het dorpsleven. In ‘Jeannes Zomer’ laten we voornamelijk werk uit particuliere collecties zien met daarnaast enkele museale bruiklenen. Met tekstregels van o.a. de dichter A.C.W. Staring geeft de schilderijen van Jeanne een ‘titel’. De dichtregels beschrijven de inhoud en sfeer van het getoonde werk. ‘Jeannes zomer’ is onderdeel van ‘de Zomer van Jeanne’, een serie tentoonstellingen over het leven en werk van Jeanne Bieruma Oosting.

De andere deelnemers aan ‘de Zomer van Jeanne’ zijn: Museum Henriette Polak, Museum Maassluis

Kijk in de brochure van de Kunstroute 2022 voor de actie

Tweede persoon gratis naar Museum STAAL’.

Jeanne Bieruma Oosting

Haar werk is te zien in

Museum STAAL, Dorpsstraat 39, 7218 AC, Almen

0575-474317

info@museumstaal.nl

www.museumstaal.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.