Inge Zwolle

Inge Zwolle schildert stillevens en portretten.

Na in de jaren tachtig enkele jaren kunstacademie in Arnhem te hebben gevolgd, heeft ze rond 2010 haar oude liefde van het schilderen weer opgepakt. Haar werk is o.a. geëxposeerd in musea in Almen en Wageningen en galeries in Gouda, Zutphen en Paterswolde. Daarnaast nam ze deel aan diverse kunstbeurzen in Nederland.

Ze blijft zichzelf vernieuwen, bijvoorbeeld door de compositie te vereenvoudigen en door grotere schilderijen te maken (tot wel 90×120 cm). 

Haar stillevens kenmerken zich door de onderwerpskeuze (‘less is more’). Haar stijl is tijdrovend, want ze schildert zeer gedetailleerd. Ze houdt erg van een mooie ‘stofuitdrukking’ en wil graag overbrengen hoe bijzonder en intens de kleur van bijvoorbeeld een tomaat en de teerheid van de blaadjes van een bloem zijn.

Portretten maakt ze in opdracht. Ze wil graag gezamenlijk met de opdrachtgever een plan maken voor een schilderij, waarin onder andere het karakter van de persoon goed naar voren komt. Het portret kan van uzelf zijn, uw geliefde, een kind of bijvoorbeeld uw ouders. Ook een postuum portret behoort tot de mogelijkheden.

Inge Zwolle

Exposeert tijdens de kunstroute in

Moesgaard Landgoed Verwolde – Jonker Emilielaan 5, 7245 TL, Laren

06 19152343     

ingezwolle@hotmail.com

www.ingezwolle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.