Galerie AfriKan

Bendick Mazuvamana
Bendick Mazuvamana
Playing Lovers Springstone
Benjamin Mundara
Benjamin Mundara
Mediator between us Steen: Springstone
Simon -Machimbira
Simon Machimbira
Chickens and Gooses Materiaal: metaal van afgedankte koelkasten

Benjamin Mundara

Tijdens schooltijd werd het talent van Benjamin voor tekenen en handenarbeid ontdekt. Na schooltijd heeft Benjamin eerst nog een tijd als hulp leraar gewerkt. In 1987 trouwt Benjamin en krijgt zijn vrouw twee zonen.  In 1990 beginnen de stenen te trekken. Benjamin gaat in de leer bij Gladman Zinyeka. Na een driejarige inleiding door de grote meester, maakt Benjamin zich in 1993 zelfstandig. De nationale galerie van Zimbabwe wilde graag zijn werken exposeren. Sinds 1993 worden regelmatig werken van Benjamin gekozen! Zijn werken zijn in galeries van de gehele wereld te vinden.

Bendick Mazuvamana

Veel kunstenaars in de stad hebben in hun jeugd als herder en op het land gewerkt. Met sculpturen van vogels denkt Bendick terug aan de fijne tijd die hij in zijn jeugd heeft gehad

Benjamin Musendami

Als schoolverlater startte Benjamin met beeldhouwen en ging in de leer bij Tutani Mugavazi, in Mutorashanga. In 2004 sluit Benjamin zich aan bij  “Gwasha Gardens artist group”, waar hij veel samenwerkt met Knowledge Tahwa. In 2009 verlaat hij Gwasha en  start Marovadombo”, als onderdeel van  Mvurwi Arts Center. Marovadombo betekent in het Shona Steen bewerkers. Benjamin is blij omdat hij de groei van zijn kunstcentrum ziet. Meer en meer verzamelaars van over de hele wereld weten de weg naar zijn galerie te vinden. De inspiratie van zijn werken haalt Benjamin uit de natuur en uit menselijk handelen.

Simon Machimbira

In 2004 startte Simon zijn eigen werkplaats. Josephat Lidi en John Mashinya kwamen bij Simon in de leer en zijn ondertussen zelfstandig werkende kunstenaars.
Simon hoopt meer jongeren in Zimbabwe een kans te geven om een opleiding te volgen om vervolgens zelfstandig aan de slag te kunnen gaan.
Hij werkt in de Kaunda werkplaats in Mufakose, Zimbabwe

Nico van Kan

Exposeert tijdens de kunstroute in

Galerie en beeldentuin AfriKan

Lochemseweg 145, 7217 RD, Harfsen

06 20034118

AfriKan@planet.nl

www.AfriKan.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.