Marjan Genot

Het tekenen met houtskool is tegenwoordig een grote uitdaging voor mij. Dit simpele materiaal is ontzettend veelzijdig in gebruik. Door met licht en donker te werken en de juiste midden-tonen toe te passen, ontstaat er een heel realistisch beeld. Dat vind ik fascinerend.

Vroeger gebruikte ik het om model studies te maken of snelle schetsen voor ruimtelijk werk. Dit gebeurde meestal op goedkoop papier. Nu onderzoek ik verschillende papiersoorten en ook de combinatie met aceton is spannend.

Mijn werk bestaat voornamelijk uit portretten van mensen en dieren vaak in opdracht, maar ook stadgezichten en stillevens.

In 1991 ben ik afgestudeerd als plastische vormgever aan de AKI te Enschede en woonde inmiddels in Amsterdam waar ik een atelier had. Na een aantal omzwervingen kwam ik in de theaterwereld terecht. Ik heb gewerkt als decorontwerper en theatermaker van kleinschalige producties en kwam in 2009 bij Nationale Opera & Ballet in dienst als rekwisiteur. Al die jaren ben ik ook blijven tekenen en schilderen en heb met veel materialen en technieken gewerkt.

Tegenwoordig woon ik in Neede en heb me weer helemaal gestort op het tekenen en schilderen, met soms een kleine uitval naar 3 dimensionaal werk.

Marjan Genot

Exposeert tijdens de kunstroute in

Gudulakerk – Markt, Lochem

Let op: alleen op 1e en 2e Paasdag.

06 43029981

mgenot3@gmail.com

www.mg-visualart.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.