Hiske Dooper

Cyanotypes

Cyanotype is een ambachtelijk fotografisch proces waarbij onder invloed van UV-licht een blauwdruk ontstaat. Een drager, zoals aquarelpapier of stof, wordt lichtgevoelig gemaakt en bedekt met bijvoorbeeld bloemen, planten, een fotonegatief of een combinatie daarvan. Het gedeelte dat afgedekt is blijft wit, het onbedekte deel kleurt onder invloed van UV Pruisisch blauw. Chemisch gezien is het een vrij eenvoudig proces. Twee ijzerzouten; ijzerammoniumcitraat en bloedloogzout worden in een bepaalde verhouding gemengd met gedemineraliseerd water en samengevoegd. Er is voor dit proces geen camera nodig.

De complexere fotografische processen waar we mee werken, zijn collodium fotografie en Mordcançage.

Tijdens Kunstroute Lochem zal een grote selectie de cyanotypes te zien en te koop zijn. Daarnaast een selectie collodium foto’s, gemaakt door Peter van Hal, en een aantal Mordançages, die we samen gemaakt hebben.

Voor een uitgebreid overzicht verwijs ik u graag naar de website; www.toothfairyproductions.nl en www.beeldspraakfotografie.nl. Indien u gerichte vragen heeft, kunt u mij bereiken via hiske@toothfairyproductions.nl.

Hiske Dooper

Exposeert tijdens de kunstroute in

Tooth Fairy Productions: Haitsma Mulierlaan 4, 7241 GB, Lochem

06 24131032

hiske@toothfairyproductions.nl

www.toothfairyproductions.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.