Cor van Wees

Een kenmerk van het vrije werk van Cor van Wees is de constante zoektocht naar visuele vernieuwing. Waarbij hij regelmatig gebruik maakt van hedendaagse digitale technieken in combinatie met traditionele handvaardigheden.

Van het maken van sculpturen in karton en papier tot het met de computer in 3D modeleren en printen van zijn ontwerpen.

Voor het reproduceren maakt hij graag gebruik van fotografie en beeldmanipulatie maar werkt ook met acryl op linnen bij het maken van surrealistische schilderwerken en noemt zichzelf “een creatief van de verbeelding” die vooral ruimtelijk denkt.

Na zijn studie aan de Amsterdamse Grafische school werkte hij als reclametekenaar bij diverse uitgeverijen en studio’s maar ontplooide zich als individu op de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten op de faculteit Visuele Communicatie.

Als ontwerper heeft hij zijn carrière doorlopen bij diverse ontwerpbureaus en heeft sinds 2001 zijn eigen creatieve onderneming “de BeeldMakerij”. Als ontwerper van toonaangevende festivals in Nederland heeft Cor van Wees een reputatie opgebouwd als toegepast vormgever/kunstenaar en werkt nu uitsluitend nog als beeldend kunstenaar aan zijn eigen projecten.

Cor van Wees

Exposeert tijdens de kunstroute in

Atelierwoning – Noorderwal 11a, 7241 BJ, Lochem

06 54352777

info@corvanwees.nl

www.kunstinzicht.nl/portfolio/werk/corvanwees

www.corvanwees.nl/beeldende-kunst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.