Ank Stegenga

“Kunst geeft  uitdrukking aan wie je in wezen bent” 

Ank tekent en schildert al jaren. ze heeft les gehad van gerenommeerde kunstenaars en door de jaren heen haar eigen stijl ontwikkeld. Als Ank aan het werk is in haar atelier, verliest ze de tijd al experimenterend en ontdekkend.

Een proces van zoeken, kijken, keuzes maken en creëren. Ze wordt met name geïnspireerd door de natuur, beweging, poëzie en structuren.

Haar veelal intuïtieve schilderijen kennen een mooie gelaagdheid en laten aan de kijker over wat je ziet. Er zit een verrassende diepgang in haar werk die enerzijds raakt aan kwetsbaarheid en anderzijds aan kracht.

Ank experimenteert graag met verschillende technieken en materialen, zoals vulmiddelen, inkt, acrylverf, krijt, houtskool, potlood en olieverf. Dit versterkt de diversiteit in haar werk. Behalve schilderijen zijn er ook abstracte tekeningen te zien en werk op plexiglas, waarbij de techniek vooral te omschrijven is als “schilderend tekenen”.

Naast haar werk als beeldend kunstenaar is Ank een ervaren coach/counselor. Ze begeleidt mensen graag in hun bewustwordingsproces wie ze zijn, wat ze beweegt en hun vervolgstappen.


Ank Stegenga

Exposeert tijdens de kunstroute bij

Galerie Persephone – Deventerweg 47 Gorssel (te bereiken via achteringang Veerweg 23-25, langs het smalle pad, zie pijlen)

06 29543753

ankstegenga@planet.nl

http://www.ankstegengakunst.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.