Etta Adriaanse

Etta Adriaanse is actief op het gebied van kunst – en interieurvormgeving en geïnteresseerd in mode en sieraden. Zij ontwerpt o.a. draagbare objecten, zoals hoofddeksels en sieraden, door  bestaande materialen, zoals bouwmaterialen, stoffeer materialen, fournituren, materialen uit het hoedenmakers vak te transformeren tot objecten die zowel op zichzelf staand zijn, als gedragen kunnen worden.
Regelmatig  bewerkt zij de objecten met veren van Oudhollands ras kuif- en baardkuifhoenders, “Padua’s” genoemd, een historisch waardevol diersoort welke al in de jaren 1600-1700 in de schilderkunst weergegeven werden op schilderijen van bijvoorbeeld M. d’Hondecoeter, Jan Steen, ook wel levend cultuur erfgoed genoemd.
Het zijn raapveren uit de hokken van de fokkers, die zij op deze wijze verwerkt tot sieraad voor de mens.

Etta Adriaanse

Exposeert tijdens de kunstroute in:
Galerie Stijl-galerie-museum-beeldentuin, Zutphenseweg 132 ,7211 EG Eefde

06 14170035

info@padua-in-stijl.nl

www.padua-in-stijl.nl

www.galeriestijl.nl.

Gratis toegang Galerie Stijl tijdens de Kunstroute

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.