Trude Bergsma

Trude Bergsma is ooit gestart als beeldhouwer, opgeleid aan de VABK ( Vrije Academie voor Beeldhouwkunst). Na verloop van tijd werd het schilderen. Zij liet zich inspireren door vele kunstenaars o.a. Helene Jansen van Bavel in Zutphen. 

In beide disciplines beoefende Trude de kunst van abstractie. Ze werkt louter intuïtief.De laatste jaren creëert ze in nauw contact met wat haar ziel wil blootgeven. Soultraveling wil ze het ook wel noemen.

Nooit weet ze wat het verhaal wordt als ze aan een werk begint. Het ontvouwt zich door de dialogen  tussen de kleuren en in de ruimten op het canvas en daarbuiten. De samenhang in de vibraties geeft haar richting. Vaak ontstaan oeroude thema’s.

In deze expositie toont Trude haar coloristisch werk in een globaal overzicht van haar creaties sinds ze in Zutphen woont (2016).

Trude Bergsma

Exposeert bij

Moesgaard Landgoed Verwolde – Jonker Emilelaan 5, 7245 TL Laren

       

06 46105756

trudebergsma@upcmail.nl

www.trudeart.nl

Facebook: www.facebook.com/trude.bergsma 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.