Jaap van Riet


In mijn werk zoek ik naar het gemarkeerde: hoe ervaringen en beperkingen mensen laten worden wie ze zijn en hoe ze zich vaak ondanks alle beperkingen toch staande weten te houden. Voor mij is een intrigerende vraag: Wat laat je aan de buitenwereld zien en wat niet? Een esthetische en absurde kijk boeit mij in dit proces

Ik maak figuren en portretten in sculpturen en tekeningen. Materialen die inspireren zijn gips, papier-mach├ę, bouwschuim en inkt. Deze materialen gaan soms hun eigen weg, prikkelen mijn fantasie en dagen mij om te bouwen en te spelen op zoek naar een specifiek beeld.

De tactiele eigenschappen van de materialen waarmee ik werk maken dat ik een beeld bij het vormgeven zie en fysiek voel ontstaan. 

Jaap van Riet

exposeert tijdens de kunstroute in

Galerie Gageldijk – Gageldijk 2, 7241 RJ Lochem

06 30493269

jaapvanriet@gmail.com

www.jaapvanriet.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.