Herman Giesken

Een groot gedeelte van mijn leven was ik werkzaam in diverse functies in de geestelijke gezondheidszorg. Na een workshop schilderen ben ik in 2007 begonnen met schilderen. Voornamelijk op grote doeken tot 2 x 2 meter met acrylverf. Om in dikkere lagen te kunnen werken en structuren aan te brengen wordt de verf vaak aangemaakt met een medium en gemengd met zand, kwarts en/of gemalen schelpen. Vrijwel alle verf en materie wordt aangebracht met grote kwasten, rollers en paletmessen. Veelal worden verschillende lagen over elkaar heen gezet waarbij de onderliggende lagen gedeeltelijk zichtbaar blijven. In de dik opgezette gedeeltes wordt in de nog natte dikke verflaag structuren gekrast die later weer gedeeltelijk met kleur en worden bewerkt. Structuur, kleur, ritme, licht en beweging, geïnspireerd door de natuur, zijn terugkerende elementen in mijn werk.

Sinds juni 2020 woon ik in Lochem. Eerder was ik lid van kunstenaarscollectieven in Houten en Blaricum en heb aan diverse atelierroutes, solo- en groepsexposities meegedaan.

Herman Giesken: 1950, Laren (NH)

Kunstopleiding: 2 jaar boetseren bij Elly Hahn, Artibus Utrecht, 5 jaar keramische vormgeving Crabeth college Gouda.

Herman Giesken

exposeert tijdens de kunstroute in

Thuisatelier aan het Groenewegje 11

Groenewegje 11, 7241 HB Lochem

06 33238333

herman.giesken@gmail.com

www.hermangiesken.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.