Marjan Nagtegaal

De belangrijkste thema’s in het werk van Marjan Nagtegaal zijn het lege landschap en de  mens.

Het thema  landschap is er in de vorm van lege landschappen, een verlangen naar rust en ruimte, Sinds kort woont zij in het buitengebied van Lochem en ook dat zie je nu terug in de landschapsschilderijen.  Bij de schilderijen met menselijk figuur gaat het vooral om wat wij niet laten zien,  onze verhalen en geschiedenis , want dat is wat ons bijzonder maakt.                                                                             

Marjan Nagtegaal kreeg haar opleiding aan de Koninklijke academie in den Haag.  In het begin werkte zij alleen met aquarel. De aquarelleer techniek werd aangevuld met gemengde technieken, inkt, olieverf en krijt, waarmee haar kunst heftiger en dynamischer wordt. Daar olieverf voor veel gezondheidsproblemen zorgde is zij  overgegaan op acrylverf. Acryl is weliswaar veel stugger ,maar geeft ook de mogelijkheid om met dunne lagen over elkaar te schilderen Toen heeft  zij ook monotype op doek ontwikkeld een manier om structuren en lijnen af te drukken op doek.                                                                                                 

Naast haar werk als beeldend kunstenaar heeft Marjan Nagtegaal altijd  les gegeven bij het Kunstenhuis DeBilt/Zeist  en geeft zij nu nog les in haar atelier in Lochem. Zie voor meer informatie www.marjannagtegaal.nl, www.kunstinzichtmarjannagtegaal , het werk kunt u ook lenen via www.artolivemarjannagtegaal.nl

Marjan Nagtegaal

exposeert tijdens de kunstroute in

Groot Hietbrink

Lageweg 1a 7241 SK Lochem

06 37383296

http://www.marjannagtegaal.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.