Laura Hilhorst

Het idee dat de gebruiker niet alleen door het zien maar vooral ook door het voelen in contact komt met haar werk vindt Laura belangrijk. Ze brengt dan ook dik gelaagde decoraties aan op haar werk, verhoogt delen of snijdt juist delen weg om op deze wijze hoogte/diepte te creëren.

Haar werk is overwegend gemaakt van aardewerkklei, dat tijdens het bakken een dieprode kleur krijgt. Deze ijzerrijke klei werkt als een donker contrast met de engobe-laag die ze eroverheen aanbrengt. Dit wordt als het ware haar canvas waarop ze haar decoraties in verschillende fasen met meerdere lagen gekleurde slib aanbrengt.Ze houdt van het maken van functioneel werk maar ze neemt ook de vrijheid om te experimenteren met andere decoratietechnieken. Deze decoratieve experimenten omvatten vaak de sgraffito techniek waarbij ze in tegenstelling tot het opbouwen van decoraties ze juist lagen verwijdert waardoor de onderliggende terracottaklei zelf weer zichtbaar wordt.


Laura Hilhorst

exposeert tijdens de kunstroute in

Terrakotta, Verwoldseweg 41, 7245 VZ Laren

06 54364383

laura@terrakotta.nl

www.terrakotta.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.