Het Verlangen

Thema tentoonstelling  Het Verlangen

Bij deze tentoonstelling in het gemeentehuis is werk te zien  van 4 beeldende kunstenaars uit de gemeente Lochem.

Jeanette van Faassen – beelden en foto’s; Vincent Geels – schilderijen; Beat  Cornaz – gemengde technieken; Astrid Bakkum – schilderijen

Kunst  bood ons troost in tijden van corona , er was angst en eenzaamheid.  Na corona is er een verlangen naar contact en vrolijkheid. We willen weer leven zoals daarvoor zonder angst voor het virus, flaneren op straat en elkaar weer ontmoeten. Kortom het gewone leven weer hervatten.

Het thema verlangen is in de kunstgeschiedenis  veelvuldig en heel divers uitgebeeld. Van ingetogen in de middeleeuwen en renaissance naar abstract en expressief in de 20e eeuw.  Deze  4 kunstenaars laten deze verscheidenheid zien. Ze laten alle vier op een andere manier het verlangen zien, Jeanette ingetogen en naar binnen gericht , Astrid figuratief en verhalend, Beat abstract en Vincent laat de expressieve kant zien.

Voor de volgende thematentoonstelling kunnen kunstenaars werk aanleveren in het kader van ‘Het Stadsgezicht’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.