Gerrit Pasman

Voor deze kunstschilder is het voornaamste onderwerp: het landschap, getekend en geschilderd naar de directe waarneming, waarbij ernaar wordt gestreefd om dat weer te geven wat gezien wordt. Van ooghoek tot ooghoek, of met andere woorden, het hele blikveld. Een grote, monumentale ruimte vertalen op een relatief klein oppervlak, waarbij de ruimtebeleving overeind blijft; het weergeven van atmosfeer en ondergane sensatie, met aandacht voor de (wolken)luchten, zonder te vervallen in een meteorologische illustratie en met inbegrip van hoogspanningsmasten en dergelijke, waardoor het werk een eigentijds karakter heeft.

Gerrit Pasman werd geboren in 1955 te Lochem. Hij studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in de jaren 1975-1976 en 1980-1985. Momenteel woont en werkt hij in Zutphen. Naast kunstschilder is hij ook tekenaar en decorbouwer.


Gerrit Pasman

exposeert tijdens de kunstroute bij

Boekhandel Lovink

Markt 18

7241 AA Lochem

06 29280431

gerritpasman@gmail.com

http://www.gerritpasman.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *