Nicolette Dresselhuijs

Nicolette Dresselhuijs werd in 1952 in Curacao geboren. Van jongs af aan werd er met klei en met verf in het gezin gewerkt. Na de Pedagogische Academie volgde zij de opleiding tot creatief therapeute. Tijdens haar huwelijk studeerde zij eerst Engels en later Psychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden. In 1985 werd het plastisch vormgeven wat serieuzer en begon het werken in was. In 1992 verhuisde het gezin naar een boerderij in Lochem. Daar werd in een oude schuur met een aantal mensen gewerkt in klei, was en beton. Vanaf 2000 volgde er een aantal exposities. Eerst als onderdeel van de Kunstroute Lochem, later ook in Borculo, “De Doelen” in Rotterdam, op het Lange Voorhout in Den Haag en een aantal keren in Schalkhaar. In 2007 vertrok ze naar de Democratische Republiek Congo om daar voor Artsen Zonder Grenzen een jaar te werken in het binnenland. Na terugkomst is er een pauze in het werken geweest. Na 4 jaar heeft ze weer meegedaan met de Kunstroute Lochem.

In haar werk wordt ze geïnspireerd door mens en dier. Ze probeert te benadrukken wat het is at haar treft en abstraheert hierbij licht. De beelden worden opgebouwd in klei of was en in verschillende materialen gegoten, zoals granito, beton of brons. Veder zijn er op hout geschilderde (n)iconen te zien. Deze zijn modern en gestileerd met eenvoudige lijnen en rustige kleuren. Er is geprobeerd om een heel eigen vorm en kleur te geven aan de traditionele iconen, vandaar de naam niconen. Sinds 2016 doet ze mee met De Wilpse Klei, een beeldhouwgroep in Wilp en er is veel nieuw werk.


Nicolette Dresselhuijs

exposeert tijdens de kunstroute bij

Praktijk Dresselhuijs

Zwiepseweg 9

06 17847781

7241 GM Lochem

4nicdres@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *