Henk van Lottum

Henk van Lottum is geboren in 1945 en schildert al sinds 2012. Eerst met acryl en later ook met olieverf. Henk heeft een jaar bij Theo Ettema geschilderd en is als autodidact verder gegaan. Aan het volgen van lessen heeft hij niet zo’n behoefte. Hij leert door te doen, door omgaan met het materiaal en door te kijken hoe anderen dat doen. Sinds 2017 is hij lid van de Schildersclub Het Koerhuis in Gorssel.

Zijn schilderijen zijn niet intuïtief, maat ontstaan uit een vooropgezet plan. Tijdens het schilderen laat hij zich inspireren door kleuren te mengen waardoor zijn doeken de sfeer oproepen vanuit de beelden die hij heeft opgedaan tijdens wandelingen in de natuur. Het schilderen is een ontdekkingsreis – een ware beleving – op kleine en grote doeken.

Momenteel is hij bezig om de realistische kleuren te vervangen door heldere felle kleuren, zodat deze schilderijen een emotionele lading krijgen. Deze verandering is te zien in Magisch Bos 1, 2 en 3. Door in vele lagen te werken komen zijn kleuren pas echt tot leven. En dit proces is voor hem dan ook echt omgeslagen in een ware bevlogenheid om elke dag met plezier te schilderen.


Henk van Lottum

exposeert tijdens de kunstroute

Rietdekkerweg 35

7213 XM Gorssel

06 40852162

hl.v.lottum@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *