Maaike Buiter

Maaike (geboren 26 juni 1953 in Amsterdam) schildert al sinds 1990. Sinds 2011 heeft zij de stad verlaten en de rust van “het Oosten” gekozen, waar ze al zo lang naar verlangde.

Als Levenskunstenares heeft ze een geheel eigen stijl ontwikkeld. Ze zoekt naar de levenskracht, spiritualiteit en schittering van het leven en schuwt dan geen enkel materiaal. Acrylverf, olieverf,inkt, krijt, potlood, stift, zand …..

Soms werkt ze jaren aan een doek om de essentie diepgaand en verfijnd te pakken, laag na laag, als een traag transformatieproces. Andere werken komen als een explosie naar buiten, omdat de beelden en gevoelens niet kunnen wachten om zich te laten zien. Met haar bijzondere stijl van schilderen maakt zij intens doorleefde schilderijen met vrolijkheid en diepgang.

Door de jaren heen zijn haar schilderijen intenser en abstracter geworden en ook maakt ze al geruime tijd “Healing Art”en Mandala’s. Dit sluit nauw aan bij haar intuïtieve werk en haar vermogen om healingen en Reiki te geven. Haar werk kenmerkt zich door veelkleurigheid, detaillering en het verwerken van allerlei materialen. Het geeft een unieke beleving en sfeer.

Naast schilderen geeft Maaike ook Sound Healing-concerten, schrijft gedichten en geeft cursussen. Haar schilderijen vieren de vrouwelijke kracht en de universele schoonheid. Ze weet figuratief en surrealisme op een nieuwe manier te combineren, die absoluut een nieuwe tijd in het schilderen inluidt.


Maaike Buiter

exposeert tijdens de kunstroute bij

Domein Groot Besselink

Lange Lochemseweg 31c

7218 PA Almen

06 54926401

info@maaiki.nl

http://www.maaiki.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *