Rob Nijkamp

Rob Nijkamp is veeschilder en woonachtig in de Achterhoek, Barchem. Afkomstig uit een boerenfamilie en woonachtig op het platteland is de liefde voor het Nederlandse vee als vanzelf gekomen. Zijn voorkeur gaat uit naar portretten van koeien vanwege de kleur, de kracht, de lijnen en het karakter van de koe.

De schilderijen van Rob zijn stevig geworteld in de traditionele schilderkunst. Hierbij vormen de schilders van de Haagse School, zoals Roelofs, Mauve, Maris en Weissenbruch, een onuitputtelijke inspiratiebron. Tegelijkertijd vormen de schilderijen ook een actueel vervolg op deze schildersstijl. De eigen stijl die hij daarbij ontwikkelt is krachtig, impulsief, kleurrijk en doordacht tegelijk.

Die ontwikkeling is deels ontstaan door zelfstudie en deels door lessen en workshops te volgen bij gerenommeerde schilders. Van Fred Ten Tusscheler en Hans Versfelt leerde hij veel over het opzetten van een schilderij en over kleurgebruik. Roos Schuring en Sam Drukker onderwezen hem over het mengen van kleuren en hoe te werken met het schildersmes. Van Ruud Spil en Marleen Felius kreeg hij nog meer liefde voor het Hollandse vee.

Hopelijk wordt u ook getroffen door dit vee, de kleuren, de vorm en het karakter van het werk van Rob Nijkamp. Veel kijkplezier!


Rob Nijkamp

exposeert tijdens de kunstroute bij

Landgoedhotel Woodbrooke

Woodbrookersweg 1

7244 RB Barchem

06 37459814

rgmnijkamp@hotmail.com

http://www.koeienschilder.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *