Jeannette Hoekstra

Het werk van Jeannette is abstract expressionistisch. Dat wat raakt in het leven wordt tot uiting gebracht in een schilderij. Schilderen is steeds een strijd en een zoektocht.

De stemming die ontstaat door een vreugdevolle of plotseling ingrijpende gebeurtenis uit het dagelijks leven inspireert. Hierdoor wordt het werk betiteld met lichtheid, zwaarte, verbondenheid, verscheurdheid, vergankelijkheid dan wel stilte.

Het beeld wordt gecreƫerd uit totale chaos. Door ordening aan te brengen, door toevoegen en weglaten van vormen en kleur, van beweging en rust, van licht en donker, van lijnen en krassen ontstaat een balans. Soms herkenbare figuratie dan wel het beeld dat de kijker zelf waarneemt.

Het werk is gemaakt op linnen of papier met acrylverf, houtskool en krijt.

Jeannette volgde de opleiding akte Nd (textiele werkvormen en tekenen), bezocht de Vrije Academie te Den Haag en de Nieuwe Academie te Utrecht. Ze gaf tevens 23 jaar les aan basisscholen. Ze exposeerde diverse malen.


Jeannette Hoekstra

exposeert tijdens de kunstroute op

De Blaak 2

7211 CS Eefde

0575 540581

jeannette.hoekstra@telfort.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *