Bart Ensing

Bart Ensing is een natuurmens. Hij zwerft graag in de natuur en maakt kunst met en in de natuur. Hij hoopt daarmee mensen te raken, in verbinding te brengen met die natuur.

Hij werkt organisch, gaat aan de slag met een stuk hout en maakt een sculptuur zonder vooropgezet plan. Of bouwt een installatie, vaak in een boom, waarbij hij inspringt op de lokale situatie, met zijn gevoel van dat moment.

Bart maakt sculpturen van in de natuur gevonden hout. Hout met imperfecties waarvan hij vaak luchtige en open beelden maakt. Mensfiguren vaak, al is het heel abstract. Beelden die er om vragen om aangeraakt te worden. Werk voor binnen, meest, maar ook voor in de tuin. In de tuin treft u ook hele open vrouwenfiguren van gaas en jutedoek aan.

Daarnaast maakt hij installaties, vaak in de natuur, in bomen, om mensen de natuur anders en intensiever te laten beleven. Met licht ook, op lichtfestivals. Sinds kort vertaalt hij dit naar kleinere, poĆ«tische installaties “Reflections”, waarin hij de natuur naar binnen brengt.

Bart laat je kijken, voelen, verwonderen!


Bart Ensing

exposeert tijdens de kunstroute bij

Galerie Persephone

Deventerweg 47

7213 EE Gorssel

06 46489373

bartverbeeldt@gmail.com

http://www.bartensing.com

NB Deze locatie is bereikbaar via Veerweg 23

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *