Anne-Marie Perquin

Al ongeveer 25 jaar is Anne-Marie Perquin bezig met het creëren van haar bronzen beelden. Zij heeft wel in verschillende materialen gewerkt; hout, albast …., maar bronzen beelden beelden blijven haar het meeste boeien en inspireren. Anne-Marie experimenteert met het “kleuren” van de beelden door middel van chemicaliën tot het klopt. Zij heeft zich verdiept in de Organische Beeldhouwkunst met name in de zomerweken en weekenden op Amiel in Voorstonden. Ook volgde ze de zogenaamde Upgrade aan de Hogeschool voor de Kunsten en daar is een kunstenaarsgroep ontstaan waarbij de werken van elkaar worden besproken en er af en toe exposities georganiseerd worden. De beelden van Anne-Marie zijn non-figuratief, maar niet heel abstract. Hierdoor zijn zij meerduidig. Belangrijke thema’s voor haar zijn: mythologie, mannelijk-vrouwelijk en opstandingskracht.

De grote uitdaging is dat de sculpturen – verstard van vorm – nog even beweeglijk blijven als de ideeën.


Anne-Marie Perquin

exposeert tijdens de kunstroute bij

Groot Hietbrink

Lageweg 1a

7241 SK Lochem

amper7quin@gmail.com

http://www.anne-marieperquin.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *