Ank Stegenga

Ank tekent en schildert al jaren. Ze heeft les gehad van gerenommeerde kunstenaars en door de jaren heen heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld. Als Ank aan het werk is in haar atelier verliest ze de tijd al experimenterend en ontdekkend. Van daaruit laat ze zich enerzijds leiden en anderzijds leidt ze zelf. Een proces van zoeken, kijken, keuzes maken en hernieuwd vinden. Ze wordt geïnspireerd door de natuur, beweging, poëzie en innerlijke beelden.

Haar veelal intuïtieve schilderijen kennen een mooie gelaagdheid en laten aan de kijker over wat je ziet. Er zit een verrassende diepgang in haar werk die enerzijds raakt aan kwetsbaarheid en anderzijds aan kracht.

Ank experimenteert graag met verschillende technieken en materialen, zoals vulmiddelen, inkt, acrylverf, krijt, houtskool, potlood en olieverf. Dit verstrekt de diversiteit in haar werk. Behalve schilderijen zijn er ook abstracte tekeningen te zien en werk op plexiglas, waarbij de techniek vooral te omschrijven is als “schilderend tekenen”.

Naast haar werk als beeldend kunstenaar is Ank een ervaren coach/counselor. Ze begeleidt mensen graag in hun bewustwordingsproces; wie ze zijn, wat ze beweegt en hun vervolgstappen.


Ank Stegenga

exposeert tijdens de kunstroute bij

Galerie Persephone

Deventerweg 47

7213 EA Gorssel

06 29543753

ankstegenga@planet.nl

http://www.ankstegengakunst.nl

NB locatie te bereiken via Veerweg 23

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *