Janneke Aalbers

Het centrale thema in de foto’s van Janneke is verstilling. Zij legt vast wat haar onmiddellijk raakt en ontroert, precies zoals het is en zoals zij het ziet. Die verstilling vindt zij overal, in een landschap, in reflecties en patronen of in een object dat door licht en schaduw tot leven wordt gewekt. Ook mensen in interactie met hun omgeving kunnen dat oproepen.

Janneke volgde cursussen in contemplatieve fotografie, ook wel Miksang genoemd. Hier leerde zij om vanuit een innerlijke stilte beter te kijken naar de wereld om haar heen. Zij leerde om eerst te wachten op het zien van een bijzonder of opvallend beeld en dan pas te fotograferen. Die foto’s zijn fris, meestal eenvoudig en niet gekunsteld.

Janneke wil graag de schoonheid die zij zag en fotografeerde laten zien, de schoonheid waar we in de waan van de dag aan voorbij gaan.

Zij exposeert samen met Sandra van de Griendt en Anneke Lubbers in de Hoogenkampzaal op het landgoed Ehzerwold. Hun gezamenlijke expositie heeft als titel: “Kiek dan!”


Janneke Aalbers

exposeert tijdens de kunstroute bij

Landgoed Ehzerwold

Ehzerallee 14

7218 BS Almen

06 12783106

aalbersj4@gamil.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *