Hille Huigens

Hille Huigens (1948) is als kunstenaar wat heet “autodidact”. Maar hij kreeg reeds op jeugdige leeftijd teken- en schilderles van de heer Volkers in Leiden, later van de heer Van Amstel in Amsterdam en van de heer Alamsjah in Almere. Schilderen is voor hem een vorm van studie. Waarnemen is het allerbelangrijkste. Vrij van het benoemen: structuren, dimensies, vormen, kleuren, stofuitdrukking en compositie. Dan komt de betekenis. Niet zo zeer wat het voorstelt als wel wat de boodschap is. Net als een goede film, toneelstuk, boek, gedicht, muziekstuk brengt een goed schilderij ook een boodschap over. De Nederlandse schildertraditie heeft altijd deze twee componenten gehad: waarnemen en (symbolische) betekenis. Hille Huigens staat in die traditie. Ook al zijn de onderwerpen van zijn schilderijen soms ontleend aan andere culturen. Zoals de reeks Perzische portretten, waar hij nu mee bezig is. Ook landschappen zijn soms onderwerp van zijn onderzoek, zoals de serie Achterhoekse landschappen, of zijn eigen kinderen en kleinkinderen. Of de mannen van het Lochems Mannenkoor. U kunt schilderijen kopen, indien zijn echtgenote dat toestaat, of ook speciaal voor u iets laten maken. Wees welkom!


Hille Huigens

exposeert tijdens de kunstroute in

De Toverlantaarn

Westerwal 14

7241 BC Lochem

0573 462382 of 06 51955519

hillehj@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *