Anneke Lubbers

Anneke fotografeert en filmt haar omgeving zoals deze is. Met name op momenten dat de natuur van zich laat spreken en wonderlijke patronen schept. Zoals het noorderlicht dat door de lucht speelt, water dat zich voegt als ijs op een bloemknop, of zand dat wordt meegevoerd door stromend water, Anneke kijkt en legt het vast. In de nabewerking ontdekt zij vaak verrassende details die op hun beurt weer een apart beeld vormen.

Daarnaast vindt ze haar inspiratie in de mens. Mensen zijn het mooist als zij zichzelf zijn, als zij “gewoon hun ding doen”. Daarom fotografeert Anneke mensen in hun dagelijkse omgeving, waar het bijzondere besloten ligt in het gewone. Ze filmt en fotografeert hen tijdens hun bezigheden en zet de tijd even stil door in te zoomen op een beweging of een verhaal.

Tijdens de kunstroute Lochem zullen er o.a. foto’s en filmpjes te zien zijn van Anneke’s reis naar de Lofoten (Noorwegen, 2019) en zwartwit beelden van barber Murck. Zij exposeert samen met Janneke Aalbers en Sandra van de Griendt in de Hoogenkampzaal op landgoed Ehzerwold, onder de gezamenlijke titel Kiek dan!


Anneke Lubbers

exposeert tijdens de kunstroute bij

Landgoed Ehzerwold

7218 BS Almen

06 18390339

annekelubbers@gmail.com

http://www.annekelubbers.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *