Galerie Stijl – Etta Adriaanse

Etta Adriaanse is actief op het gebied van kunst en interieurvormgeving en geïnteresseerd in mode en sieraden. Zij ontwerpt o.a. draagbare objecten, die als basis een onderdeel van een kledingstuk, hoofddeksel of sieraad vertegenwoordigen.

Deze kunstvorm bewerkt zij o.a. met veren en dons van een Oudhollands ras kuif-en-baardhoenders, “Padua’s” genoemd, een historisch waardevol diersoort welke al in de jaren 1600-1700 in de schilderkunst weergegeven werd op schilderijen van bijvoorbeeld M. d’Hondecoeter, Jan Steen, ook wel levend cultuur erfgoed genoemd. Vanuit dit principe transformeert zij ook andere bestaande materialen, zoals bouwmaterialen, stoffeermaterialen, fournituren, materialen uit het hoedenmakers vak etc. tot draagbare objecten vaak bewerkt met veren of bont. De zo ontstane objecten kunnen zowel op zichzelf staan als gedragen worden.


Etta Adriaanse

exposeert tijdens de kunstroute in

Galerie Stijl

vrij toegankelijk tijdens de kunstroute!

Zutphenseweg 132

7211 EG Eefde

06 14170035

info@padua-in-stijl.nl

http://www.padua-in-stijl.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *