Joke Stomps

Joke Stomps is in Borculo geboren en heeft ruim 40 jaar in het basisonderwijs gewerkt, waarvan 34 jaar in Ruurlo. Als kind trok ze altijd al met haar moeder de natuur in en de liefde ervoor is haar dan ook met de paplepel ingegoten. Fotografie is haar grote passie geworden. Ze werkt volkomen autodidactisch en “het al doende leert men” is bij haar dan ook zeker van toepassing. Voor haar is een foto maken het vastleggen van een belevenis, een emotie. Als ze wandelt in de natuur voelt ze zich vrij. Ziet ze een moeder Fuut zwemmend met haar jong op de rug in hun Zebra-pakjes, dan kan ze blij worden van de liefde voor elkaar. Ontmoet ze een paar reeën, geniet ze van hun schoonheid en uitstraling. Ze wordt vrolijk van de fladderende, kleurrijke vlinders en als ze de Koninginnenpages ziet, is het weer een dag met een gouden randje. Deze emoties probeert ze in haar foto’s over te brengen en verwonder je samen met haar over al dat moois zo dichtbij huis.

Tijdens een expositie in Ruurlo maakte Mariëtte van Lierop gedichten bij enkele foto’s van Joke en inmiddels hebben ze samen al twee boekjes uitgegeven.


Joke Stomps

exposeert tijdens de kunstroute bij

Conferentieoord Morgenstern

Witzand 4

7244 NC Barchem

0573 257149

jstomps777@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *