Henk Vermeul

Henk is geboren in Boskoop in 1949. Hij schildert sinds 2001 als autodidact. Vermeul schildert sinds 2001 als autodidact.

Mensen en hun activiteiten inspireren. Henk is nieuwsgierig van aard. Hij schildert voortvarend en is niet bang om een schilderij grondig te veranderen. Dat levert spannende schilderijen op. De variatie in verftoets en kleurgebruik valt op. Je ziet in zijn werk een inventieve afwisseling in de manier waarop vlakken worden geschilderd (dekkend, transparant, gespikkeld, zacht verlopend). Vanuit verschillende invalshoeken dient zich dan een thema aan en ontstaat er een beeld in zijn hoofd. Al schilderend ontstaat er gaandeweg een sfeer, mens(en) en de omgeving waar het zich afspeelt.

Humor en een zekere surrealiteit maken ook een belangrijkdeel uit van het werk. De schilderijen zijn serieus. Er is ook altijd iets dat onder de oppervlakte broeit; een onuitgesproken mysterie. Het werk is dus visueel prikkelend, maar zet ook aan tot nadenken.


Henk Vermeul

exposeert tijdens de kunstroute

Lochemseweg 92e

7217 RJ Harfsen

06 20962731

info@vemax.nl

http://www.baukzwaan.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *