Bauk Zwaan

Bauk Zwaan is in 1955 geboren in Amerongen. Al heel jong kwam de creatieve kant boven.

Vroeger experimenteerde zij met stoffen, garens, geverfde wol en werkte zij met verf op textiel. Sinds 2002 heeft het schilderen de overhand genomen en schildert zij op een intuïtieve manier. Hoe? Door open te staan voor de beelden die naar bovenkomen uit de kleurlagen verf. Het kunstwerk ontstaat van binnenuit. Zij schildert hoofdzakelijk met acryl, maar mag ook graag experimenteren. Elk schilderij vraagt om een eigen verhaal. Je kunt erin en eruit stappen. Zij wil dat je in dialoog gaat met het werk. Wat raakt jou? Waar ben je als je er naar kijkt.

Sleutelwoorden zijn: Kleurig, kleurrijk, beweging, groot en intuïtief. Een schilderij moet een aanwinst zijn voor de ruimte. Het advies is om een werk naar keuze ook thuis te bekijken en daarna pas een definitieve keuze te maken.

Zij woont en werkt thuis in een eigen atelier in Harfsen, hoofdzakelijk met acryl en H2oil en experimenterend met papier, krijt, inkt en droge pigmenten. De schilderijen krijgen geen titel mee, zodat men de eigen reis kan maken door het schilderij heen.

Zij schildert hoofdzakelijk met acryl en H2oil, maar mag ook graag experimenteren met papier, krijt, inkt en droge pigmenten.


Bauk Zwaan

exposeert tijdens de kunstroute op

Lochemseweg 92e

7217 RJ Harfsen

06 30040751

info@baukzwaan.nl

http://www.baukzwaan.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *