Trude Bergsma

Trude Bergsma schildert sedert enige jaren van licht figuratief naar abstract. Maar vooral kleurrijk. Ze is gefascineerd door de natuur met haar dynamiek, haar mystiek en de dialoog die kan ontstaan tussen haar en de natuurlijke omgeving. Daarnaast is er de geboeidheid door mythologieën en symbolieken. Vanuit het intuïtief volgen van de processen die dat bij haar oproept, ontstaan haar beelden.

Bij de kunstroute beperkt ze zich tot het presenteren van de serie “Buitelend landschap”, een impressie van haar beleving van haar moederland Limburg.

Trude is oorspronkelijk opgeleid tot beeldhouwer en heeft het roer zo’n tien jaar geleden omgegooid naar het coloristisch schilderen, in eerste instantie geïnspireerd door de motieven van Kandinsky. Daarnaast beijvert ze zich eveneens in het abstract tekenen, waarin het werken met houtskool haar voorkeur heeft. Juist die afwisseling tussen kleur en zwart-wit, gelaagdheid en directheid, houdt bij haar de “flow” levendig.


Trude Bergsma

exposeert tijdens de kunstroute bij

De Moesgaard Verwolde

Jonker Emilelaan 5

7245 TL Laren

06 46105756

trudebergsma@upcmail.nl

http://www.Trude_Art.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *