Francois!

Francois schildert sinds 1995 en is zijn leven lang al geïnteresseerd in kunst. Hij wil af van het idee dat een schilderij maar één doek is, zoals bijvoorbeeld zijn Schuttersstukjes of zijn concept Grenzeloos. Oud en modern is nu zijn inspiratie. Oude meesters(ressen) met eventueel een stukje Mondriaan als achtergrond voor het contrast.

Zijn “Schuttersstukjes” is gebaseerd op ongeveer 18 hoofden van de Nachtwacht van de heer R. van Rijn, hangend voor een donkerbruine achtergrond met wat goudkleurig geschets. Het geheel bestrijkt ongeveer 4 x 3 meter .

Tevens schildert hij gezichtsvormen gebaseerd op figuren die hij enorm bewondert. De beige balk op de achtergrond staat symbool voor zijn “levenslijn” vanaf de jeugd, zoals bijvoorbeeld Laurel & Hardy, Picasso en muzikanten. Hiermee is hij nog lang niet klaar.

Verder is hij zoekende naar de “gekleurde stilte van drukke stadsplekken” weergegeven in gekleurde mensloze vlakken, gebaseerd op oude zwart-wit stadsfoto’s. En, als heerlijke “tussendoortjes”, zijn favoriete “Apenkoppen”. Apen zijn een leuke inspiratiebron om te schilderen. Het maakt altijd wel een glimlach los.

Hij vindt het leuk om met de Kunstroute Lochem mee te doen om wat van zijn werk te laten zien. Ook is hij benieuwd naar het andere werk.


Francois!

Exposeert tijdens de kunstroute op

Stiggoor 6

7241 LA Lochem

06 50847844

schilderijen@francois.nu

www.francois.nu

1 gedachte over “Francois!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *