Margreet de Vries


Het werk van Margreet de Vries kenmerkt zich door het zoeken naar “contrasten”: contrast in vorm of in huid, contrast tussen rust en dynamiek. Gladde witte porselein wordt gecombineerd met aardsgekleurde en ruige steengoedklei, harde lijnen worden tegenover zachte lijnen en vormen gezet. Tijdens de zomer van 2011 is deze zoektocht naar contrasten in materialen uitgebreid met het verwerken van wol tot vilten kommen, schalen en wandpanelen. De zachtheid van de vervilte wol wordt bewust gebruikt tegenover de ruige steengoedklei of het gladde en koele porselein. Daarnaast loopt al jaren “beweging” als een rode draad door haar keramische werk. Deze fascinatie voor beweging wordt zowel weergegeven in grove steengoed klei, als in dunne witte porseleinklei.

Margreet studeerde aan Academie Minerva in Groningen (1971-1977) en volgde diverse workshops, onder andere in Het Keramisch Werkcentrum in Heusden en was gastdocent aan de Beezalel Academie of Art in Jeruzalem. Zij exposeert al vanaf 1981 in diverse galeries, waar men haar werk ook “in stock” heeft. Zij is keramiekdocent bij het Kunstenhuis in Zeist en Bilthoven.

 

 

Margreet de Vries

exposeert tijdens de kunstroute bij

Atelier Nagtegaal

Lageweg 1a

7241 SK Lochem

www.margreetdevrieskeramiek.nl

www.margreetdevries.kunstinzicht.nl

devrieskeramiek@ziggo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *