Eva Kruis


Eva Kruis is altijd bezig geweest met tekenen en schilderen. In de periode na de kunstacademie heeft zij onder andere illustratief werk gedaan. Daarna ontstond bij haar steeds meer de wens om op doek te gaan schilderen en vanaf 2004 heeft ze dat serieuzer aangepakt. Zij maakt geabstraheerde landschappen en collages op doek of op papier met acrylverf en diverse materialen en technieken.

Landschappen:

De schilderijen ontstaan vanuit een zoektocht naar de juiste verhoudingen tussen kleur, vorm, structuur en compositie. Het onderwerp is in eerste instantie minder belangrijk dan de zoektocht zelf. Zij probeert het beeld dat zij ziet te vertalen naar een eenvoudiger vorm daarvan. Haar inspiratiebron is meestal water; een meer of zee met eeen horizon. Helemaal spannend vindt ze het als er iets aan de horizon te zien is. Dat kan van alles zijn, bebouwing of natuur. De beelden die ze ziet combineert zo tot een nieuw geheel.

Collages:

Omdat zij de landschappen/waterschappen nog meer wilde abstraheren is ze dit via een andere techniek gaan doen. Hierbij maakt ze gebruik van zelfgemaakte vellen acryl, die ze in bepaalde afmetingen snijdt. Daarmee vormt zij nieuwe composities die ze op schildersdoek plakt.

 

 

Eva Kruis

exposeert tijdens de kunstroute in

PKN-kerk

Hoofdstraat 27

7213 CN Gorssel

06 41147924

www.evakruis.nl

info@evakruis.nl

 

 

 


Eva Kruis

exposeert tijdens de kunstroute bij

Gereformeerde Kerk De Brink

Hoofdstraat 25

7213 CW Gorssel

 

www.evakruis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *