Erik Klein Brinke


 

Erik Klein Brinke raakte gefascineerd door de kleine watersculpturen die ontstaan als waterdruppels met elkaar in botsing komen. Een extreem snelle kettingreactie die met het blote oog niet of nauwelijks waar te nemen is. Met veel geduld, experimenten en met behulp van een door hem zelf ontworpen stellage kan hij de timing van de effecten (de “botsing”) tot op de microseconde arrangeren en vastleggen. Hierdoor kan hij gericht op zoek naar de vorm die hij voor ogen heeft. Door de onvoorspelbaarheid van het gedrag van de waterdruppels blijft het echter een spannende zoektocht, omdat iedere vorm uniek is.¬†Door aan de druppels kleurstoffen toe te voegen en door het gebruik van gekleurd licht wordt nog meer kracht en diepgang gegeven aan de foto’s die explosief zijn maar tegelijkertijd ook een zeker gevoel van rust uitstralen.

 

 

Erik Klein Brinke

exposeert tijdens de kunstroute

Marinus Naefflaan 26

7241 GE Lochem

www.erikkleinbrinke.nl

info@erikkleinbrinke.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *